2019-2020 Güz Dönemi BTU100 Dersi Muafiyet Sınavı

2019-2020 Güz Dönemi BTU100 Dersi Muafiyet Sınavı 13 Eylül 2019 Cuma günü gerçekleştirilecektir.

1) 2019-2020 Akademik Yılında Üniversitemize YENİ Kayıt Yaptıran Öğrenciler için ÖĞRENCİ LİSTELERİ, SINAV YERİ ve SAATLERİ (En Sağdaki 2 sütun)

• TÜRKÇE ve %30 İNGİLİZCE Bölümler - BTU100 Bilgisayar Okuryazarlığı Muafiyet Sınavı Listesi -  tıklayınız (GÜNCELLENMİŞTİR!)
  • %100 İNGİLİZCE BÖLÜMLER - ICT100 Computer Literacy Exemption Test - tıklayınız
  • Adana SHMYO - tıklayınız
  • Konya SHMYO - tıklayınız

2) ESKİ Öğrenciler -BUOBS Başvuru listeleri (Sınav yeri ve Saati ilan edilmiştir!)

• TÜRKÇE ve %30 İNGİLİZCE Bölümler - BTU100 Bilgisayar Okuryazarlığı Muafiyet Sınavı Listesi - tıklayınız
  • %100 İNGİLİZCE BÖLÜMLER - ICT100 Computer Literacy Exemption Test -  tıklayınız
  • BTU100 Adana SHMYO Listesi - tıklayınız

Sınav Yeri: Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsü Hukuk / İİBF Binası Zemin Kat (Giriş: Denizbank Yanı). Ulaşım için (Bağlıca Bulvarı kapısı - 3.Kapı -  kullanılmalıdır) tıklayınız.

Başkent Üniversitesine Ulaşım için tıklayınız.

ÖNEMLİ: AŞAĞIDAKİ BİLGİLERİ LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUNUZ, BAĞLANTILARI TIKLAYINIZ!

SIK SORULAN SORULAR

Soru 1: "Sınava girmez isem ne olur?"

Cevap: BTU100 Muafiyet Sınavı hakkı bölümünüzdeki ilk 4 dönem boyunca geçerlidir. Bölümünüzdeki derslerinize yük olmaması için tek dönemlik bu dersin ilk yıl içinde verilmesi beklenmektedir. Bu sebep ile hakkınızı yitirmeden ve mezuniyetinize engel olmaması için sınava girmeniz beklenmektedir.

Şehir dışından gelen yurt kaydı yaptırmış olan öğrencilerimiz Başkent Üniversitesi YURTLARINA giriş yapabilirler.

(Ayrıca sınav 13 Eylül 2019 Cuma günü gerçekleşecek, 16 Eylül 2019 Pazartesi günü ders kayıtları başlayacaktır. Yeni kayıtlı öğrencinin okula gelerek BUOBS'ta bilgileri verilen danışmanı ile iletişime geçmesi ve derslerine danışmanının rehberliğinde kayıt olması önerilir. Dersler 23 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacaktır.)

Soru 2: Kazan MYO öğrencisiyim. Sınava nerede gireceğim?

Cevap: Bağlıca Kampüs'te girmeniz gerekmektedir.

Soru 3: Önlisans öğrencisiyim. Sınava girmeli miyim?

Cevap: Evet

Soru 4: Mühendislik fakültesi öğrencisiyim. Sınava girmeli miyim?

Cevap: Hayır

Diğer Detaylar aşağıdadır. Bunun dışındaki sorular için websitesindeki iletişim formunu doldurarak Koordinatörlüğümüz ile iletişime geçebilirsiniz.

Sınav Hakkında

Sınava hazırlanmak için tıklayınız. (ŞİFRE GEREKMEMEKTEDİR, en alttaki MİSAFİR GİRİŞİ butonunu kullanınız).

Örnek Soru Seti için tıklayınız (Sınav 50 sorudan oluşacaktır. Belirtilen linkte 5 örnek soru verilmesinin amacı sınavın yazılı ve test olduğunu, hangi tip sorular olabileceğini ve herbirinin 5 cevap seçeneğinden oluştuğunun görülmesini sağlamaktır. Öğrenci yukarıda belirtilen linkteki tüm dosyalardaki bilgilerden sorumludur).

ÖNEMLİ NOT:

1) Yeni kayıtlı öğrencilerin (Mühendislik fakültesi öğrencileri hariç) herhangi bir başvuru yapmadan sınav günü ve saatinde sınav yerinde bulunmaları yeterlidir (öğrenci ve/veya TC kimlik kartı, kurşun kalem ve silgi getiriniz).

2) Eski öğrenciler 02-09 Eylül 2019 tarihlerinde BUOBS üzerinden başvurmalıdır.

3) Muaf olamayan öğrencilerin ders kayıtları süresince (16-20 Eylül 2019) BUOBS üzerinden öğrencinin fakültesine açık olan dersin şubelerine kayıt olmaları gerekmektedir (Şubeler için 16 Eylül 2019 tarihinden itibaren tıklayınız). EK BİR ÜCRET ÖDENMEYECEKTİR.

4) Kayıt olan öğrenciye ders ile ilgili bilgiler SMS ile cep telefonuna gönderilecektir. Dersler haftaiçi 20:00 veya 21:00'de 1 saat olarak çevrimiçi gerçekleşecektir. İsteyen öğrenci akıllı telefonundan takip edebilecektir (Derse Kayıt için 16 Eylül 2019 tarihinden itibaren tıklayınız).

5) Kontenjan doluluğu sebebi ile kayıt olamayan öğrenci Bahar döneminde derse mutlaka kayıt olmalıdır (Sınav Takvimi yukarıda verilmiştir). BTU100 Muafiyet sınavı hakkı öğrencinin bölümündeki 5. yarıyılının başında biter (Yönerge Madde 10-2 için BAKINIZ).

6) Kaynak Kitap (ZORUNLU DEĞİLDİR. / Satış Yeri: Parsy Cafe yanı):
Cabı E., Ersoy H., Kalelioğlu, F., Avcı Ü., Koç, S. E. ve Çetinkaya, H. H. (2017). Başkent Üniversitesi Bilgisayar Okuryazarlığı (Ed. Emine Cabı ve Halil Ersoy). Ankara: Başkent Üniversitesi Geliştirme Vakfı İktisadi İşletmesi.

*BTU100 dersinden muaf olabilmek için öğrenciler 65 veya üzeri puan almak zorundadırlar.

Ders Tanıtım Broşürü için tıklayınız.