BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Teknolojileri ve Uygulamaları Koordinatörlüğü

 

Ders Kayıt İşlemleri

Başkent Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemi (BUOBS) üzerinden Ders Kayıt İşlemi


1. BTU100 Bilgisayar Okuryazarlığı / ICT100 Computer Literacy dersini almak isteyen öğrencilerin, akademik takvimde belirtilen Kayıt Yenileme ve Ders Kayıtları tarihleri arasında, kayıtlı oldukları programa ya da genele açık şubelere Başkent Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemi (BUOBS) üzerinden kayıt olması gerekmektedir. 

  • Eğer öğrenci Kayıt Yenileme ve Ders Kayıtları tarihlerinde derse kayıt olmadıysa, akademik takvimde belirtilen Ders Ekleme-Silme tarihlerinde de dersi ekleyebilmektedir. 

2. Muafiyet sınavı sonuçlarına göre muaf olan öğrencilerin BUOBS'a notlarının işlenmesi Fakülte/MYO Yönetim Kurulu Kararı almasından sonra yapılmaktadır. Notların işlenmesi, Ders Ekleme-Silme tarihlerinden önce tamamlanır

  • Muaf olan öğrencilerin, danışmanlarına muafiyet sonucu hakkında bilgi vermeleri ve BUOBS'tan BTU100 Bilgisayar Okuryazarlığı / ICT100 Computer Literacy dersini eklememeleri gerekmektedir.

BUOBS üzerinden derse kayıt olmak için tıklayınız.

 

BUOBS - Ders Kayıt İşleminden Sonra Yapılması Gerekenler


Bilgisayar Okuryazarlığı Dersleri Moodle Öğretim Yönetim Sistemi (Moodle ÖYS) (oys.baskent.edu.tr) ve Microsoft Teams üzerinden yürütülmektedir. 

  • Moodle ve Microsoft Teams Eğitimi Kayıt Videosunu izlemek için tıklayınız.
  • Uzaktan Öğretim Sistemi hakkında detaylı bilgiye Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUZEM) web sayfasından ulaşılabilir.

 

1. MOODLE ÖYS İŞLEMLERİ

Moodle ÖYS'ye Kayıtlı Olmayan Öğrenci

  • Başkent Üniversitesi Moodle Öğrenme ve İçerik Yönetim Sistemi Öğrenci Kılavuzu için tıklayınız.

*Moodle ÖYS'ye kayıt olurken öğrencinumarası@mail.baskent.edu.tr kullanılması gerekmektedir.

Moodle ÖYS'ye kayıt olmak için tıklayınız.

 

Moodle ÖYS'ye Kayıtlı Öğrenci

  1. Moodle ÖYS - Ders Şubesini Seçme

    BUOBS'ta kayıtlı oldukları şube ve öğretim elemanının BTU dersinin şubesini Moodle ÖYS'de seçmek için tıklayınız. (Şubeler, Kayıt Yenileme ve Ders Kayıt Tarihleri başlangıcında buradaki bağlantıda yer alacaktır).
     
  2. Kayıt Anahtarı ile Moodle ÖYS Ders Şubesine Kayıt

    Kayıt Anahtarı ile BTU100/ICT100 dersinin ilgili şubesine kayıt olması gerekmektedir.
  • Kayıt anahtarı, dersin öğretim elemanı tarafından öğrencilere SMS ile iletilecektir. 
    • SMS Gönderim Tarihi: Kayıt Yenileme ve Ders Kayıt Tarihleri bitiminden sonra
    • SMS'lerin öğrencilere ulaşması için BUOBS'ta yer alan öğrenci cep telefon numaralarının güncel ve doğru olması gerekmektedir. 
    • Kayıt anahtarına yalnızca dersin öğretim elemanından ulaşılabilmektedir.
    • Kayıt anahtarının paylaşılmaması gerekmektedir. 
  • Moodle ÖYS'de yer alan ders şubesine kayıt zorunludur. Öğrencinin dönem içerisinde alacağı ödev, mini-sınav, ders tamamlama durumu ve final sınavı puanları bu sistemde hesaplanacaktır. İlgili şubeye kayıtlı olmayan öğrencilerin dönem sonu notları hesaplanamamaktadır. Kayıt olmak öğrencinin sorumluluğundadır.

 

2. MICROSOFT TEAMS ve OFFICE 365 İŞLEMLERİ

Moodle ÖYS'de kayıtlı oldukları dersin sayfasında, Canlı Derse Giriş Saati ve Microsoft Teams ekip bilgileri (ekip adı ve kodu) yer almaktadır. Canlı dersler belirtilen gün ve saatte Microsoft Teams üzerinden gerçekleştirilmektedir.

  • Microsoft Teams hakkında yardım için BUZEM öğrenci destek sayfasını inceleyiniz.
  • Başkent Üniversitesi Öğrencileri için Teams Şifresi Hatırlatma Adımları için tıklayınız.

Microsoft Teams'e Kayıtlı Olmayan Öğrenci

  • Microsoft Teams'e kayıt olmak için öğrenciler aşağıda yer alan kılavuzda belirtilen adımları tamamlamaları gerekmektedir.
    • Başkent Üniversitesi Öğrencileri İçin Microsoft Teams Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.
    • Microsoft Teams'e ogrencinumarasi@ogr.baskent.edu.tr eposta adresi ile kayıtlı olduklarından emin olmaları gerekmektedir. 

 

Microsoft Teams'e Kayıtlı Olan Öğrenci

  • Microsoft Teams'te, Ekip Kodunu girerek dersin ekibine katılmaları gerekmektedir (Bir Ekibe Katıl - Ekibe Kodla Katıl).

 

*Öğrencilerin, Moodle ÖYS'de yer alan dersin sayfasında belirtilen gün ve saatte, Microsoft Teams ekip sayfasında yer alan toplantıya (Canlı Ders) katılmaları beklenmektedir. Canlı derslerde mini-sınavlara giriş için şifre paylaşılacaktır.

 

Microsoft 365

Öğrencilerin, dönem boyunca gerekli olan Office yazılımlarını bilgisayarına kurmaları gerekmektedir. Canlı derslerde konu anlatımları güncel sürüm üzerinden yapılacaktır. Ödevlerde güncel sürüm kullanılmalıdır.

  • Öğrenciler için Microsoft 365 Üyelik Kılavuzu için tıklayınız.

 

İLETİŞİM ve DESTEK


Öğrencilerin, soruları için öncelikle dersin öğretim elemanı ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. Ayrıca, her fakültenin (Mühendislik Fakültesi hariç) ve MYO'nun BTU Koordinatör temsilcisi bulunmaktadır. BTU Dersleri hakkında detaylı bilgi ve sorularınız için bu temsilcilere danışabilirsiniz.