BTU100 Muafiyet Sınavı Sonuçları ve Açılacak BTU100 Dersi Şubeleri Hk.

11 Eylül 2020 Cuma günü gerçekleştirilen 2020-2021 Güz Dönemi BTU100/ICT100 Dersleri Muafiyet Sınavı Sonuçları ilan edilmiştir.

"Ders Kayıtları" esnasında danışmanınızı muafiyet sonucunuz ile ilgili olarak bilgilendiriniz.

• BTU100 Bilgisayar Okuryazarlığı Dersi Muafiyet Sonuçları indirmek için tıklayınız.
    Öğrenci numarasına göre sıralanmıştır. Muaf olmayanlar(sınav sonucu 65'ten az olanlar / sınavı geçersiz sayılanlar (5. dönem ve üzeri görünenler, öğrenci kimlik kartı / BUOBS özlük bilgiler sayfası görüntüsü dışında belge yükleyenler, yanlış sınava girenler) bu listede yer almamaktadır. Dersi almanız gerekmektedir. Önümüzdeki dönemde de muafiyet sınavına girebilirsiniz (dönem koşuluna uyanlar).
  • Click here for ICT100 Computer Literacy Exemption Exam Results

Muafiyet sınavı sonuçlarına göre,

• Muaf olamayan öğrencinin ise derse kayıt olması beklenmektedir.
  • Muaf olan öğrencinin derse kayıt yaptırmasına gerek yoktur.

DERS KAYIT İŞLEMLERİ

Muafiyet sınavında başarılı olamayan, herhangi bir mazeret nedeni ile muafiyet sınavına giremeyen ve daha önceki dönemlerde dersten geçemeyen (F1 notunu alan) öğrenci derse Öğrenci Bilgi Sistemi (BUOBS) üzerinden (sol panelde DERSE KAYIT menüsünü seçerek, ders koduna BTU100 yazarak, şubeleri getir ve ekle butonlarına basarak) kayıt olmalıdır. Ek bir ücret ödenmeyecektir.

• Dersler uzaktan öğretim yöntemleri ile yapılacaktır. 18.00-21.50 arasında haftada 1 saat canlı yayın yapılacaktır. Kampüse gelmenize gerek yoktur.
  • Açılan şubeleri  ve bu şubelere kayıt olan öğrencileri görüntülemek için tıklayınız.
  • Şube kontenjanı maksimum 100 kişidir. Kontenjan doluluğu sebebi ile kayıt olamayan öğrenci Ekle-Sil döneminde kayıt olmayı deneyebilirsiniz ( Akademik Takvimi için tıklayınız).

SIK SORULAN SORULAR:

1. Muafiyet sınav sonuçlarına göre Muaf olmadıysanız derse kayıt yaptırmalısınız. Muaf olduysanız derse kayıt yaptırmanıza gerek yoktur, ancak isterseniz notunuzu yükseltmek için dersi alabilirsiniz ancak son notunuz geçerli olacaktır.
  2. Ders ile ilgili detaylı bilgiler daha sonra SMS ile öğrencinin telefonuna iletilecektir. SMS'leri ve btu.baskent.edu.tr 'yi takip ediniz.
  3. Yeni Kayıtlı Öğrenciler- BUOBS Öğrenci Bilgi Sistemi Sol Paneldeki Danışman Bilgileri menüsünden Danışmanınızın iletişim bilgilerini öğrenerek kendisinden tüm derslerinize kayıtlar konusunda yardım isteyiniz.
  4. BTU100/ICT100 ile ilgili tüm sorularınız için öncelikle BTU Fakülte/MYO Koordinatör Temsilcisi / dersin öğretim elemanına danışmanız gerekmektedir.

*BTU100 dersinden muaf olabilmek için öğrenciler 65 veya üzeri puan almak zorundadırlar.